Iederéén heeft het weleens over coaching. De meeste hebben ook een mening over coachen. Vaak hoor ik: “Er zijn zoveel coaches, iederéén kan dat zomaar doen” Daar wil ik twee dingen over zeggen.

1.  Ja, er zijn veel coaches. Gelukkig, er zijn er genoeg voor iedereen. Elk met hun bijzondere aanpak en specialiteit, zodat er altijd wel één coach is die precies bij jou past. Het is het verhaal van vraag en aanbod, zeker in deze tijd. De tijd van verbinding en vernieuwing, maar ook de tijd van verandering, waarin veel van de mensen wordt gevraagd. Het is belangrijk en soms ook noodzakelijk om jezelf te onderzoeken en je hierin te laten begeleiden in wat dit allemaal voor jouw persoonlijk betekend. Een coach kan jou hierbij heel goed helpen!

2. En Nee, niet iedereen kan zomaar coachen. Een coach word je niet, dat ben je al. Omdat je een oprechte en intrinsieke motivatie hebt om mensen te ondersteunen en begeleiden met wijsheid en aandacht. Dit is een kwaliteit die de coach van nature al bezit en verder heeft ontwikkeld in zijn hele leven. Als dit niet zo is, kan geen opleiding dit goed maken. Een opleiding is een aanvulling, geen kunstje wat je leert. Er zijn vele manieren om je kwaliteiten als coach nog verder te ontwikkelen. Maar het is aan jou, de zoekende om te onderzoeken welke coach er goed bij jou past en waarom. Ik heb hier een blog over geschreven, dus ben jij op zoek naar een coach of vraag jij je af wat een goede coach is, lees dan even mijn blog hierover.

Vergelijkbare berichten