Hoe Zijnscoaching mijn leven heeft veranderd!


Net 30 was ik en daar ging ik … op naar de psychiatrische kliniek waar ik een jaar mocht verblijven. Nee, niet op een gesloten afdeling, ik mocht ‘s avonds gewoon naar huis. De eerste dag vergeet ik nooit meer. Het oude, vervallen en niet onderhouden gebouw bezorgde mij rillingen. Ik dacht aan een slechte scène uit One flew over the Cuckoo’s Nest en dat bevestigde gelijk mijn gevoel over mijzelf en de wereld.

Wat een tijd! Wat een gekke tijd en wat heeft het mij gebracht? Ik weet nog hoe de 1e dag de psychiater mij terecht wees, voor de hele groep. “Je praat nogal monotoon, dat is oninteressant om naar te luisteren” De tranen brandden achter mijn ogen en ik beet op mijn lip…. Dit gevoel, deze afgang, daar kwam ik toch juist voor? 10 maanden ben ik gebleven. Met ups en downs en lekker monotoon. Niet bewust, maar onbewust, mede door de antidepressiva die dit proces “ondersteunde”?

10 jaar later voelde ik mij eigenlijk nog steeds hetzelfde. Cognitief begreep ik het, allemaal verhalen en redenen waarom ik mij zo voel. Maar daar bleef het bij… er veranderde niks in hoe ik mij echt voelde en hoe ik in het leven stond. Dat maakte mij onrustig, somber én vlak. Ik wist niet wie ik was en daarom altijd op zoek.

Nu weet ik; wat ik zocht was ik zelf. Ik leerde over alles wat buiten mijzelf lag, maar wat er in mij zit daar bleef ik van weg. Dat heb ik niet geleerd. Tot een aantal jaar geleden dan! Via mindfulness en compassie trainingen ging ik mij steeds meer verdiepen in zelfontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Hierin leerde ik “de weg naar binnen” te nemen. Stilstaan, ademen en voelen wat er in mijn lichaam gebeurt…. Welke sensaties zijn er? Welke emoties ervaar ik? En kan ik daar dan met aandacht bij blijven? Zonder oordeel? Alleen maar gewaarzijn van alles wat er in mijn lichaam te ervaren is? Dit heeft mijn leven verandert. Aanwezig Zijn, Bewust Zijn, de weg naar binnen nemen en niet meer buiten jezelf zoeken. Dus ook niet wijzen naar andere of naar oorzaken.

Alleen maar Liefde en aandacht voor wat er is in mijn lijf, in mijn Zijn… Alles is al goed, alles mag er zijn, er hoeft niks gefixt te worden, of begrepen…

Zijnscoaching heeft mijn leven veranderd!

Vergelijkbare berichten